Er zijn vanaf 3 december 2018 weer stageplaatsen bij Mooves in Amsterdam. We zoeken creatieve hbo- en wo-studenten met een brede culturele en intellectuele belangstelling, met name voor literatuur, strips, film en animatie.

Voor ons filmproject Camouflage zoeken we animatiestagiair die goed kan tekenen, overweg kan met TVPaint en bij voorkeur ook met Animate, Premiere en/of After Effects. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het assisteren van een senior-animator door het maken van inbetweens en het maken van character designs van bijrollen en figuranten. Deze stageplaats is bedoeld voor een derde- of vierdejaars student animation design aan een hbo-kunstacademie.

Voor Camouflage zoeken we ook een productiestagiair (voor 3 dagen per week) die goed kan organiseren. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bijhouden van planningen, het productielogboek en het samenstellen van publiciteitsmateriaal. De stagiair kan als assistent creative producer ook meewerken aan het ontwikkelen van nieuwe storyboards en het begeleiden van jonge strip- en animatiemakers.

Daarnaast zoeken we voor het digital storytelling project Oranova een parttime stagiair marketing, die mee wil denken en werken aan een audience building strategy. Dit omvat o.a. het (onder begeleiding) schrijven van teksten en bewerken van beelden voor diverse social media en het opzetten van een crowdfunding-actie. Deze twee stageplaatsen kunnen worden gecombineerd tot één voltijd stageplaats. Voor animatiestudenten met belangstelling voor productiewerk is het mogelijk om de productiestage deels te combineren met een animatiestage. Als je belangstelling hebt voor één van deze stages, of een combinatie van twee van deze stages, kun je een mailtje sturen naar mooves@mooves.nl, met een link naar je portfolio en/of c.v.

De illustratie is een impressie van de stageplaats bij Mooves, gemaakt door Zainab Kaddis, die in 2017 stage liep bij Mooves. Het is voor mensen met een katten-allergie helaas niet mogelijk om stagiair te worden bij Mooves.


Projecten