Mooves is een animatieproducent met studio’s in Amsterdam en Nijmegen. Onze portfolio omvat zeer gevarieerd werk in opdracht, eigen animatiefilms en strips.

Wij visualiseren abstracte thema’s op een luchtige en toegankelijke manier en hebben een ruime ervaring met character design, uitleg-animaties, educatieve animaties, cartoons, illustraties, storyboards, scenario’s, tekst en andere vertellingen.

Neem een kijkje in onze portfolio voor voorbeelden van ons werk. Voor offertes en vragen kunt u contact opnemen via [email protected] of bellen naar 020-6945602 (Amsterdam) of 06-45322932 (Nijmegen).

Onze eigen producties zijn te zien op filmfestivals, onze stripboeken vindt u in winkels en bibliotheken, onze strips en geïllustreerde verhalen worden in Nederland gepubliceerd in verschillende tijdschriften, zoals Weekblad Donald Duck, Stripblad Eppo en Zone5300.

Jantiene de Kroon

Jantiene de Kroon (1979) studeerde af als scenarioschrijver in 2003 en werkt sindsdien als producent en scenarist van animatiefilms en andere beeldverhalen. Ze produceerde diverse prijswinnende korte animatiefilms zoals Mortel (2006), Brug (2010) en Dirkjan Heerst! (2010). In 2009 begon ze op Binger Writers Lab aan de ontwikkeling van de lange animatiefilm Bloom. Op dit moment werkt ze aan de internationale coproductie Camouflage (regie Remco Polman), Trouble in Mind (regie Marlyn Spaaij) en de VR-ontwikkeling van het verhalenproject Oranova. Daarnaast schrijft ze ook verhalen en columns, waarvan een overzicht te vinden is op haar blog: http://jantiene.blogspot.nl/

Remco Polman

Remco Polman (1969) studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en wijdde zijn leven sindsdien aan het maken van strips en animatiefilms. Zijn debuutfilm Mortel uit 2006 was de officiële Nederlandse inzending voor de Oscars. In 2010/2011 werd hij samen met zijn partner Jantiene de Kroon uitgenodigd voor een Artist-in-Residence-plaats in Beiroet, Libanon. Remco co-regisseerde ook de animatiefilms Dirkjan Heerst! (2010) en Aurora (2012). Remco’s satirische ridderstrip Heer Floris Steekt de Draak werd in 2015 door het Stripschap uitgeroepen tot Album van het Jaar, en bekroond met een Stripschappenning. Remco ontving voor zijn werk diverse andere prijzen en werkt op dit moment aan zijn nieuwe film Camouflage.

Wilfred Ottenheijm

Wilfred Ottenheijm (1967) studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit in Nijmegen. In 1999 richtte hij samen met Remco Polman animatiestudio Mooves op en werkte hij aan zeer diverse producties als animator en regisseur. Hij is als vaste scenarist en tekenaar verbonden aan de strips Dirkjan en Floris van Dondermonde en hij regisseerde twee korte animatiefilms: Het Elixer en Dirkjan Heerst!. In 2011 ontving hij voor zijn werk de juryprijs van het Computer Space Festival in Sofia, Bulgarije en in 2015 werd de strip Floris van Dondermonde verkozen tot “Album van het Jaar” en ontving hij een Stripschappenning.