Mooves is een animatieproducent met studio’s in Amsterdam en Nijmegen. Onze portfolio omvat zeer gevarieerd werk in opdracht, eigen animatiefilms en strips.

Wij visualiseren abstracte thema’s op een luchtige en toegankelijke manier en hebben een ruime ervaring met character design, uitleg-animaties, educatieve animaties, cartoons, illustraties, storyboards, scenario’s, tekst en andere vertellingen.

Neem een kijkje in onze portfolio voor voorbeelden van ons werk. Voor offertes en vragen kunt u contact opnemen via [email protected] of bellen naar 020-6945602 (Amsterdam) of 06-45322932 (Nijmegen).

Onze eigen producties zijn te zien op filmfestivals, onze stripboeken vindt u in winkels en bibliotheken, onze strips en geïllustreerde verhalen worden in Nederland gepubliceerd in verschillende tijdschriften, zoals Weekblad Donald Duck, Stripblad Eppo en Zone5300.

Jantiene de Kroon

Jantiene de Kroon (1979) studeerde af als scenarioschrijver in 2002 en werkt sindsdien als producent en scenarist voor animatiefilms en graphic novels en schrijft ze verhalen en columns. Ze produceerde diverse prijswinnende korte animatiefilms  In 2009 volgde ze Binger Writers Lab. In 2010/2011 werd zij samen met Remco uitgenodigd voor een Artist-in-Residence-plaats in Beiroet, Libanon. In 2021 ging de animatiefilm Camouflage in première, die ze ook samen met Remco maakte. De film is inmiddels geselecteerd voor competities op ruim zeventig internationale filmfestivals en won diverse awards en nominaties. Sinds 2017 werkt ze met Merel Barends aan het worldbuildingproject Oranova.

Remco Polman

Remco Polman (1969) studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt sindsdien als maker van strips en animatiefilms. Zijn debuutfilm Mortel uit 2006 was de officiële Nederlandse inzending voor de Academy Awards. In 2010/2011 werd hij samen met Jantiene uitgenodigd voor een Artist-in-Residence-plaats in Beiroet, Libanon. Remco co-regisseerde ook de animatiefilms Dirkjan Heerst! (2010) en Aurora (2012) en werkte als supervising animator aan de feature film Heinz (BosBros producties). Remco maakt sinds 2015 samen met Wilfred de bekroonde ridderstripreeks Floris van Dondermonde. In 2021 ging de animatiefilm Camouflage in première, die hij samen met Jantiene maakte. De film is inmiddels geselecteerd voor competities op ruim zeventig internationale filmfestivals en won diverse awards en nominaties, in Nederland won de film de Shortcutz animatie Award, de  Nancy Award op Kaboom en een Gouden Kalf-nominatie. 

Wilfred Ottenheijm

Wilfred Ottenheijm (1967) studeerde communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is sindsdien werkzaam als animator, striptekenaar en visualizer. Hij werkt o.a. als vaste scenarist en tekenaar aan de strips Dirkjan en schrijft scenario´s voor Donald Duck. Wilfred regisseerde twee korte animatiefilms: Het Elixer en Dirkjan Heerst!. Sinds 2016 maakt hij  samen met Remco de bekroonde ridderstripreeks Floris van Dondermonde